В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Възможна втора вълна на пандемията от Covid-19 тревожи инвеститорите

Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 12.05.2020

Разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса в Европа, което започна в понеделник, по-скоро натежа на борсите в континента. Има притеснения сред инвеститорите, че може да се стигне до втора вълна на пандемията. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

Иванова коментира и движенията на пазарите в САЩ и Азия, като отбеляза, че индексите на Wall Street са започнали седмицата без единна посока, а в Азия настоенията са предимно негативни.

По отношение на петролните пазари редакторът отбеляза, че има известни ръстове в цената на черното злато и перспективи за възстановяване, но всичко зависи от това колко бързо ще се разхлабят мерките.

Още по темата

Иванова отбеляза, че последните прогнози за световната икономика чертаят по-болезнено и бавно възстановяване от коронакризата, според което някои западни икономики няма да достигнат предкризисните нива на БВП поне до края на следващата година. По нейни думи това се дължи на ограничителните мерки, които се разхлабват по-бавно от очакваното, както и на факта, че в някои страни, включително Южна Корея, вече се говори за ново затягане на рестрикциите заради ръст на новозаразените.

“Ще отнеме много време на потребителите да се върнат към старите си навици, което също се отразява на икономическото възстановяване”.

Редакторът коментира и динамиката при цената на златото. Тя отбеляза, че нарастващите опасения от втора вълна на разпространението на коронавируса подкрепят представянето на благородния метал, но ръстовете в цената му остават ограничени заради силния долар.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук

Последни новини
Още от В развитие