В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Новите данни за коронавируса подкрепиха пазарите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 07.04.2020

Наблюдаваме силно позитивно начало на пазарите тази седмица. Индексите на Wall Street отчетоха ръстове от над 7%. В Европа също търговията в понеделник приключи на зелена територия. Ръстовете на основните борси са заради намаляване на броя на заразените от коронавирус в световен мащаб, което донякъде успокоява инвеститорите. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Основният германски индекс DAX успя да отчете ръст от над 20% след достигнатото дъно на 18 март".

Злато

"Във вторник сутрин златото в САЩ поскъпва до 1700 долара за тройунция. Това се дължи на притеснения около доставките на физическо злато", обясни д-р Иванова.

Петрол

"Петролът поскъпва с над 3%. Има надежда, че големите производители ще намалят производството. Проблемът е, че търсенето в световен мащаб е спаднало с над 30%. Последните данни за запасите на петрол в САЩ сочат, че преливането на складовете е огромно", отбеляза Магдалена Иванова.

Още по темата

Д-р Иванова разкри, че Австралийската централна банка запази лихвите без промяна на ниво от 0,25%, но прогнозира икономическо свиване през следващото тримесечие. "Централната банка на Нова Зеландия разшири обхвата на количествените облекчения", допълни тя.

Целия разговор чуйте във видео материала.

Последни новини
Още от В развитие