В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарите отчитат ръстове благодарение на стимулите и добри данни от Китай

Д-р Магадалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, В развитие, 31.03.2020

През последните дни наблюдаваме много силен оптимизъм на щатската борса. В Европа основните индекси също регистрират повишения. Настроенията в Азия като цяло са положителни. Това се дължи на очакванията за много големи финансови и парични стимули, както и на данните от Китай, показващи изненадващо добри резултати по отношение на бизнес активността в сектора на промишлеността. Това каза д-р Магадалена Иванова - главен редактор на Bloombergtv.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Иванова коментира и търговията на петролните пазари. Тя отбеляза, че цените на петрола се понижават с около 65% през тримесечието - исторически спад за такъв период.

Още по темата

“Във фокуса натрейдърите на петролния пазар е разговора между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин след големите сривове в цените на петрола, предизвикани от споровете между Рияд и Москва”, посочи Иванова. Тя отбеляза, че за момента съобщения на правителствата на двете страни гласят, че двамата лидери са на едно мнение по отношение на голямото значение на стабилността на енергийните пазари.

“Това беше един добър сигнал, че има някаква ангажираност и че би могло да се направи нещо в посока успокоение на пазарите”, отбеляза редакторът.

“Очакванията са търсенето на петрол да се свие с 16.4 млн. барела на ден, а според някои анализатори Брент дори може да поевтинее под 10 долара на барел през април”.

По отношение на златото Иванова посочи, че цената му се понижава днес заради завръщането на инвеститорите към рисковите активи и поскъпването на долара, но за първото тримесечие и конкретно за март поскъпването на златото е съответно с 6.4% и 1.8%.

Гледайте целия коментар във видеото.

Последни новини
Още от В развитие