В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Коронавирусът засяга производители на пуш-скутери у нас

Цветан Илиев, автомобилен инженер, Vinghen, Бизнес старт, 19.02.2020

Коронавирусът забавя доставките от Китай, част от производителите там дори не приемат поръчки. Засега не сме особено засегнати, защото на този етап нямаме производство, очакваме дългосрочно ситуацията да се подобри. Това каза Цветан Илиев, автомобилен инженер, Vinghen, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Илиев посочи, че Vinghen е близо до получаването на инвестиция, след което ще премине към по-сериозната работа по подготовката на производството. Той отбеляза, че в последните месеци компанията е водила преговори с инвеститори у нас и в САЩ.

„За реализиране на бизнес плана ни са необходими 160 хил. евро начален капитал. Това е нова инвестиция, която трябва да се направи, и тя не включва всички инвестирани до момента средства“, уточни гостът.

Според него проблеми на британския пазар заради Brexit няма да има, но в случай на такива, компанията не би стъпила там.

„В Кралството като цяло пуш-скутерите са средство за развлечение и спорт, а не толкова за придвижване и ходене на работа, както е в Германия, Холандия, Белгия и някои скандинавски страни“.

Още по темата

Илиев коментира и заявката на General Motors да напусне пазарите в Австралия, Нова Зеландия и Тайланд. „Решението не е учудващо, тяхната дългосрочна стратегия е за цялостно свиване от световните пазари“, изтъкна той.

„Автомобилната индустрия е в активни процеси на реорганизация. От това нещо може да загубят някои брандове, но силните ще останат“.

Според госта навлизането на General Motors в сектора на електромобилите не е закъсняло, компанията има огромен ресурс и може да си позволи летящ старт.

“General Motors има възможност да създаде модел, дори на по-ниска цена, с което да привлече много клиенти“.

По отношение на автономните модели Илиев отбеляза, че самите компании не са сигурни накъде точно ще се движи пазарът при тях.

Последни новини
Още от В развитие