В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

IT бизнесът има нужда от кадри, с които да посрещне технологичната промяна

Христо Тодоров - директор на ScaleFocus Academy, В развитие, 04.02.2020

Не само българският, целият IT бизнес има нужда от кадри, които са готови да посрещнат трансформацията в сферата. Технологиите, които днес са релевантни и търсени, в голямата си част не съществуваха преди 5-6 години. Идеята на ScaleFocus Academy е да затвори празнината между теоретичните познания и практическия опит в областта, коментира Христо Тодоров - директор на ScaleFocus Academy, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Методът и програмата за обучение

"За нас най-важно е да научим хората какво е да работиш в областта, кога е добре да попитат по-опитен служител и как да намират сами пътя до знанието".

На въпроса защо са избрани Java и JavaScript гостът посочи, че това е поради текуща нужда в тази локация.

"Можем да дадем шанс на много хора и искаме това да е безплатно", категоричен е Тодоров.

"Селекционният процес включва теоретичен и практически тест по базови познания в програмирането и интервю в рамките на час с техническо лице и специалист от отдел "Човешки ресурси"".

От госта стана ясно, че инвестицията в инициативата ще струва около един млн. лв. в следващите две години. Според него сумата не е малка, но той вярва, че намирайки най-добрите таланти у нас, тя ще се оправдае.

Предимствата на кариерата в сектора

По думите на Христо Тодоров чрез IT технологиите да влияеш на аеро- и хелткеъриндустрията, и то правейки го от България.

"Планираме разширяване на академията и в други градове извън Бургас - в Пловдив и София. Скопие също попада във фокуса на компанията, плановете за растеж са доста амбициозни. Имаме за цел да станем най-добрата технологична компания в цяла Източна Европа".

Последни новини
Още от В развитие