В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Северозападна България ще се развива чрез жени предприемачи

Сребрина Ефремова – изпълнителен директор на фондация „Каузи“, Кристина Илиева – участничка в b4b hub, В развитие, 31.01.2020

b4b hub е инициатива на фондация „Каузи“, чрез която социално отговорни компании подпомагат на начинаещи предприемачи. Нейното пилотното издание беше насочено към жените предприемачи в Северозападна България.

Кристина Илиева – участничкa в b2b hub, смята да популяризира културното наследство в този регион на страната чрез технологиите. В предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова тя разказа, че планира създаването на център за виртуална археология, който ще бъде достъпен за всеки.

В рамките на 2020 г. Илиева цели да регистрира неправителствена организация с насоченост използване на дигитални технологии в културното наследство и съответно да популяризира дейността ѝ.

Тя разказа повече за причините да се завърне у нас от чужбина, като отбеляза, че нагласите в България за Северозападния регион трябва да се променят, а не всяка инициатива да е обвързана единствено с приходи.

Според Сребрина Ефремова изпълнителен директор на фондация „Каузи“, освен от капитал, младите предприемачи у нас се нуждаят от знания.

„Начинаещите предприемачи имат нужда от практически знания за това как се управлява бизнесът“.

По нейните думи възможностите за първоначално финансиране у нас далеч не са малко.

„Имаме акселератоските програми, оперативни програми, банки, бизнес ангели“, посочи тя.

Вижте целия разговор във видео материала.

Последни новини
Още от В развитие