В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Студенти се сблъскват с реални бизнес казуси на хакатон през март

Мартин Василев, президент на 180 DC София; Траян Димитров, член на борда на 180 DC София; В развитие, 28.01.2020

На 14 и 15 март ще се проведе хакатон по мениджмънт консултиране за решаване на реални бизнес казуси. Самото събитие протича в рамките на няколко дни. Първите няколко часа има подготовка, уъркшоп. За тази цел сме сключили партньорства с различни НПО-та. Това заявиха Мартин Василев, президент на 180 DC София; Траян Димитров, член на борда на 180 DC София; в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

"Мениджмънт консултирането може да се раздели на три вида - operations, strategy, HR", обясни Мартин Василев.

"Нашият партньор е Brightive. Що се отнася до НПО сектора, за нас е важно да останем верни на работата си да подпомагаме този сектор", изтъкна Траян Димитров.

"Основните проблеми, върху които сме работили, са набирането на средства за различни такива организации, защото е трудно те бъдат финансово устойчиви в дългосрочен план", посочи още Димитров.

Според Траян Димитров в НПО сектора има развитие и наличие на нови инициативи и идеи.

Връзката между бизнеса и образованието

"Липсва връзката между бизнеса и образованието. Бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри, за да изпълняват нуждите на нашето съвремие, а НПО-тата нямат власт да наложат тези промени бързо", отбеляза Мартин Василев.

Василев спомена още, че целевата аудитория 3-4 курс и току-що завършили студенти. След събитието като качества могат да се придобият работа в екип, презентационни умения, бизнес консултирането.

"Аналитичното мислене, умението да работиш с данните и да извлечеш полза от тях e важно", обобщи Траян Димитров.

Последни новини
Още от В развитие