В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарите са в очакване на посланията на Кристин Лагарад

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, В развитие, 23.01.2020

Наблюдаваме паническо излизане от акции, търгувани на китайския фондов пазар заради разпространението на новия вирус. Днес е последният ден от Лунната година, от утре китайските пазари излизат в едноседмична почивка. Основният борсов индекс на борсата в Шанхай Shanghai Composite отчете спад от 2.8%. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки

"Това е най-лошото му представяне от 30 години насам в последния ден преди дългата почивка. Отчетени са 20% над средните обеми, които обикновено се наблюдават на китайския фондов пазар", коментира журналистът.  По думите й обикновено обемите на търговия падат преди по-дълги почивки. 

"Има притеснения, че след дългата почивка тези спадове могат да бъдат още по-големи, ако продължават новините за разрастване на новия вирус в Китай. Опасенията са, че при една много сериозна епидемия не само в Китай, това ще удари сериозно растежа, продажбите на дребно и т.н.". 

Днес е и първото заседание на Европейската централна банка за годината. 

"Очакванията са управителят на ЕЦБ Кристин Лагард да обяви първия стратегически преглед на дейността на банката от 2003 г. насам в изявлението си след двудневната среща на централните банкери", посочи главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria. Сред темите, които ще бъдат включени в анализа на централната банка са цифровите валути, промяната в климата и ниската инфлация. 

Още по темата

Гледайте целия разговор във видеото

Последни новини
Още от В развитие