В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Случващото се на борсите в Азия показва рязка промяна в доверието на пазара

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, В развитие, 21.01.2020

Наблюдаваме преобладаващо негативно настроение на пазарите в началото на седмицата, коментира д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"В Азия също имаше сериозни разпродажби на акции и засилено търсене на активи убежища в азиатската сесия, като например йена и облигации. Днес Европа отвори на отрицателна територия. Виждаме, че петролът поевтинява с около 1% днес", посочи още тя.

Петрол

Цените на петрола се повишиха до най-високото си ниво от повече от седмица в понеделник заради затварянето на две петролни бази в Либия заради военна блокада. Във вторник обаче петролът поевтиня с по около 1% в сутрешната сесия заради очакванията за възобновяване на производството на петрол в Либия.

"Има антиправителствени протести в Ирак, но няма информация за засегнати петролни находища. Инвеститорите са наясно , че всякакво усложнение, свързано с доставките на петрол, може да бъде компенсирано от страна на ОПЕК".

Азия

"Наблюдаваме разпродажби в Азия на фона на страховете за разпространение на мистериозния китайски вирус. Регистрираните спадове идват броени дни преди Китай да отпразнува Лунната нова година, когато е типично силен сезон за пътувания и потребителски разходи", отбеляза главният редактор на Bloombergtv.bg.

По думите на д-р Магдалена Иванов случващото се показва рязка промяна в доверието на пазара, което беше високо, след като Пекин подписа търговска сделка на фаза едно със САЩ и сигнализира, че икономиката на Китай се стабилизира.

Последни новини
Още от В развитие