В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Турската лира продължава да губи позиции спрямо долара

Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, В развитие, 19.12.2019

Стойността на турската лира продължава да се срива. Вече над 11% е обезценяване ѝ спрямо цената на щатския долар от началото на годината, съобщи д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"В рамките на американската борсова сесия, приключила снощи българско време, S&P 500 прекъсна петдневната възходяща серия, а останалите индекси не намериха единна посока. Последният финансов отчет на FedEx разочарова инвеститорите и настъпи срив в цените на акциите на компанията с над 9%".

"В Азия преобладаваше негативно пазарно настроение. В Европа ситуацията е подобна. На капиталовите и стоковите пазари търговията е в по-малки обеми и е по-предпазлива. В заключение можем да кажем, че пазарите не обърнаха внимание на поредния етап от процедурата по импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп. В цената на златото имаше леко повишение", коментира д-р Иванова.

Тя обясни, че Японската централна банка е запазила лихвите без промяна по време на днешното си заседание, докато Шведската централна банка стана първата, която излезе от територията на отрицателни лихвени проценти с повишението от 25 базисни пункта до 0%. 

"Междувременно цената на петрола успява да се задържи около тримесечния си връх. Беше отчетен спад в запасите от суров петрол в САЩ, което подкрепи търговията".

 

Последни новини
Още от В развитие