В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Напредъкът по търговската сделка е катализаторът на пазарите

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 18.12.2019

Главното събитие за пазарите тази седмица е договарянето на първата фаза на търговската сделка между САЩ и Китай. Тя продиктува и движенията на Wall Street. Трите главни американски индекса реализираха рекорди в изминалите сесии и дори на моменти гравитират около най-високите си нива, съобщи Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Поевтиняването на акциите на Fedex е главната новина днес".

Валути

"За първи път от края на октомври валутната двойка евро-долар излезе трайно от диапазона от 1.10-1.15.  В случая става въпрос за ръст в цената на еврото", уточни Митренцев.

"След ръст от 350 пипса при паунда последва лека корекция, но от тогава стойността му пада. Причината е изказването на британския премиер Борис Джонсън, че ще пробва да прокара законопроект, който забранява удължаването на преходния период за Brexit".

Петрол

Митренцев подчерта, че Goldman Sachs и JP Morgan са повишили прогнозите си за цените на петрола. "Настроенията като цяло са за по-висока цена на петрола", изтъкна той. От коментара му стана ясно, че се очакват 61 долара за WTI и 66,6 долара за сорта Брент.

По думите на Митренцев се очаква спад в търсенето и предлагането и спад в продукцията на шистов петрол в САЩ през първото тримесечие на 2020 г.

"Има подобрение на данните за инфлацията за еврозоната спрямо предходните - 1%, въпреки че така отново остава далеч от желаната цел. "През 2020 г. ще бъде прегледана паричната политика на Европейската централна банка и на фокус ще бъде именно инфлационната цел", подчерта анализаторът.

Последни новини
Още от В развитие