В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Българският туризъм е напът да стане 4-сезонен

Константин Занков - експерт, Институт за анализи и оценки в туризма, В развитие, 26.12.2019

Изминалата 2019 г. беше доста интересна година за българския туризъм. Имаше доста предизвикателства, с които трябваше да се справим, но според прогнозите тя ще завърши добре. Това каза Константин Занков - експерт, Институт за анализи и оценки в туризма, в интервю, излъчено в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

По думи на госта летният сезон е бил труден и е довел до спадове в туристическия сектор.

„Дестинации като Турция, Египет и Тунис се завърнаха стремглаво на пазара и взеха основни за нас пазари, сред които туристи от Германия и Русия“, допълни Занков.

Той спомена, че има увеличение в броя туристи в градските и спа дестинациите.

Според експерта голямо влияние за състоянието на българския туризъм е оказал както фалитът на английския туроператор Thomas Cook, така и този на българския туроператор Astral Holidays.

„Стъпка по стъпка вървим към този бленуван туризъм в 4 сезона, тъй като виждаме изпреварване на културно-опознавателния спа туризъм, съобразно стандартния ваканционен туризъм“.

Константин Занков коментира мерките, които трябва да бъдат взети, за да се избегнат бъдещи спадове в туристическия бранш.

„Равносметката от летния сезон е, че определено хотелиерите трябва по-отрано да планират своите резервации, да имат гъвкакво мислене с добри ценова политика“.

Гостът смята, че трябва да се изгради адекватна маркетингова стратегия, която да отговори на съвременния турист.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие