В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Капиталовите пазари отчитат смесени настроения

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 27.11.2019

От началото на седмицата наблюдаваме смесени настроения на капиталовите пазари. Новините около търговското споразумение остават водеща тема. Това съобщи форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"За поредна седмица имаме смяна на настроенията спрямо предишната", посочи анализаторът.

"Видяхме ревизираните данни от предходния месец за третото тримесечие - изненадващо, имаше ръст от 2,1% за американската икономиката спрямо предходните данни от 1,9%. Преразглеждането на БВП показа, че материалните запаси на САЩ са се увеличили със 79 млрд. долара, както и че спадът в бизнес инвестициите е намалял".

"Други добри новини бяха ръстът в потребителското харчене, както и спад на броя американци, подали молба за обезщетение за безработица. Въпреки това при долара почти липсваше движение", отбеляза Митренцев.

"Ръстът на щатските индекси се дължи на: Третото намаление на основния лихвен процент от страна на Фед, положителния развой в търговски преговори и отчетите на компаниите в третото тримесечие".

"За пореден път виждаме забавяне за китайската икономика, този път през ноември. Южнокорейският износ се е свил с почти 10%", посочи Мартин Митренцев.

"Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е предотвратил военна намеса в Хонконг въпреки изричното нежелание на Китай за чужда намеса в процесите там. Бе приет проектозакон от Сената, защитаващ протестиращите в Хонконг. По всичко личи, че подписването му върви ръка за ръка с развоя по търговската сделка. Ситуацията е всичко или нищо".

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие