В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Корпоративно управление - изграждане на устойчиви практики или регулаторно бреме

Предстоят важни задачи пред създадената преди 10 години Националната комисия по корпоративно управление

Доброто корпоративно управление е все по-важна тема за бизнеса в България. Все още са налице редица предизвикателства. Това стана ясно по време на 10-та юбилейна кръгла маса, организирана от Националната комисия по корпоративно управление*. 

„Темата за устойчивостта винаги е ключова, както и темата за декларациите за разкриване на нефинансова информация. Инвестиционното решение не се изчерпва с формалните финансови параметри “, коментира Румен Радев, първи председател на УС на Националната комисия по корпоративно управление.

Според Бистра Боева, член на УС на Националната комисия по корпоративно управление, e важно когато се обсъждат или въвеждат европейски регламенти или директиви у нас, преводът на термините да бъде по-разбираем за бизнеса.

„Много пъти слушаме сложни преводи, заради които бизнесът трудно се ориентира", заяви Боева.

Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, от своя страна отбеляза, че корпоративното управление в същността си представлява ценностната система на бизнеса. Той добави още, че новите тенденции са в посока внедряване на социалната отговорност.

*Националната комисия по корпоративно управление планира да се ангажира с промени в Националния кодекс за корпоративно управление, да организира фокус групи по въпросите на нефинансовото отчитане, както и да се опита да се присъедини към международни организации за корпоративното управление.

 

Последни новини
Още от В развитие