В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Американските пазари изпращат добър месец

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 30.10.2019

Днес видяхме важни данни за брутния вътрешен продукт на САЩ. Наблюдаваме спад спрямо предходните, но все пак по-добри данни от очакванията. С 1,9% е нараства икономиката на САЩ на годишна база през третото тримесечие. Причината е потреблението. Като цяло октомври е добър за пазарите в САЩ, коментира форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"От друга страна, вносът и износът на САЩ се забавят до едногодишно дъно, а производството там е на най-ниските нива от 2009 г. насам", отчете Митренцев.

Още по темата

Анализаторът коментира и настроенията на американските пазари непосредствено преди заседанието на Федералния резерв.

"Днес се регистрират леки движения при индексите. Все още сме в сезона на отчетите, а акцентът падна върху General Electric, която регистрира ръст от близо 12% в цените на акциите си".

"В рамките на заседанието очакванията са да няма повече намаления до края на годината. Следващото заседание е през декември и да няма намаление в първото тримесечие на 2020 г. Затова и не виждаме толкова големи движения при индексите, особено при S&P 500, който в последните два дни затвори на рекордно високи нива", добави Митренцев.

Още по темата

Митренцев допълни, че банковият подсектор в индекса обаче се търгува със спад 0,8%.

Евро/долар и паунд

"Валутната двойка евро/долар вече спокойно се настани над границата от 1.11. Доларът се представя на високо ниво", уточни Митренцев.

По отношение на британския паунд анализаторът посочи, че движенията не са чак така интензивни.

"Волатилността при паунда е на високи нива, най-високите от март 2019 г. За октомври цената му скочи с 5%, което е покачване от близо 600 пипса. За това причината е срещата между Европейския съюз и Великобритания, където се отхвърли вероятността от твърд Brexit".

Последни новини
Още от В развитие