В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Предстои началото на бичи период на евро-долара

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 23.10.2019

Според много анализаторите предстои началото на бичи период на валутната двойка евро-долар, заяви Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"От началото месеца виждаме, че поскъпването на паунда е от близо 5%. Много форекс брокери, които в момента предлагат Floating Spread, дават изключително високи спредове с GBPUSD, който е най-търгуваният инструмент на пазарите. Съветвам трейдърите, които предлагат това, задължително да проверяват спреда".

Митренцев припомни, че мнозинството депутатите в Камарата на общините подкрепиха на второ четене законопроекта на Борис Джонсън за развода на Великобритания с Европейския съюз, но се наложи отсрочка поне до края на януари. "Това поставя Брекзит в задънена улица за момента", твърди той.

"Повечето трейдъри вече почти не взимат като възможност варианта Брекзит без сделка".

По думите на анализатора евентуален реферндум е един от възможните варианти по процеса Брекзит.

"Откакто стартира сезонът на отчетите, Wall Street се търгува с леко повишение, средно с 2% от началото на месеца. Ключовите бяха данните от повечето инвестиционни банки. Днес търговията е смесена, като акцентът пада върху Apple и Boeing, където има ръстове от няколко процента".

Мартин Митренцев отбеляза още, че другата седмица от заседанието на Федералния резерв се очаква поредно намаление на лихвите от 2% на 1.75.

Петрол

"Най-вероятно няма да видим серозни ръстове в цените на петрола до края на годината. Виждаме спад в запасите на суров петрол с 1,7 млн. за първи път от 6 седмици. Затова днес WTI и Брент се търгуват с повишение от 1,5%".

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие