В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

В най-важната седмица за пазарите има привидно спокойствие

Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, В развитие, 22.10.2019

Цветан Кръстев

Настроението на пазарите е оптимистично, което се дължи предимно на нарастващия оптимизъм в търговските преговори между САЩ и Китай. Това каза  д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Според нея изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп не е единственото, което е оказало влияние за оптимизма в търговските преговори.

"За първи път има изказване от китайска страна за доброто развитие на преговорите", коментира Иванова.

„Икономическият съветник на Тръмп Лари Кудлоу заяви, че ако преговорите продължат по същия начин, плануваното увеличение на мита върху китайски стоки може да бъде отменено. Това е добър сигнал за инвеститорите на фона на ескалацията на напрежението през лятото“.

Тя обясни, че търговската война между Пекин и Вашингтон е водещ фактор за настроенията на инвеститорите.

„Странно e, че през най-важната седмица за пазарите, в която се очаква да излязат много голяма част от отчетите на търгуваните на Wall Street компании за третото тримесечие, има привидно спокойствие. Предстои да видим дали очакванията на анализаторите за спад на печалбите ще станат факт", посочи още Иванова. Тя отбеляза още, че третото тримесечие е много важно заради прогнозите за следващата година и какво може да се очаква от страна на бизнеса и големите компании.

"Банките изненадаха с това, че се справят добре на фона на опасенията за ефекта от ниските лихви и отчетоха по-добри от очакваното резултати", коментира Магдалена Иванова.

Вижте целия разговор във видеото. 

Последни новини
Още от В развитие