В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарът на Черна гора дава големи възможности на българския бизнес

Юлиан Ефтимов, член на УС на Българо-черногорската търговско-промишлена палата, В Развитие, 21 октомври 2019 г.

Целта на Българо-черногорската търговско-промишлена палата е да подпомогне развитието на търговските отношения и стокообмен между България и Черна гора, които са доста близки страни. В момента в палатата членуват десет компании и сме в процес на приемане на още няколко, каза Юлиан Ефтимов, член на УС на Българо-черногорската търговско-промишлена палата, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"От 11 до 13 ноември в Подгорица ще се проведат дни на България в Черна гора, като разходите по събитието за желаещите да участват български компании са покрити от българското посолство.

Черногорският пазар не е много голям – страната като население е 650 хиляди жители, а като територия е десет пъти по-малка от България. Въпреки това има големи възможности за сътрудничество и засилване на търговския стокообмен. Българският износ е 16 млн. евро, а вносът от Черна гора е 4 млн. евро. Основно изнасяме тютюневи изделия и изделия на леката промишленост, а внасяме от там основно алуминий – 70%. Това означава, че имаме голям потенциал за развитие на всички други сфери на търговията.

Още по темата

"Пазарът на Черна гора е доста неразработен, големите вериги не са влезли на него, защото той е малък. Това дава добри възможности за компании, които целят малки и близки пазари", каза в заключение гостът.

 

Последни новини
Още от В развитие