В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Волатилността при паунда е на рекордно високи нива

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 16.10.2019

Волатилността при паунда е на рекордно високи нива. Това движение нагоре започне през миналия четвъртък и противно на очакванията, видяхме ръст от 1,1% на годишна база и 0,1% на месечна. Други важни данни за търговския баланс излязоха на зелено, коментира Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"В цифрово изражение паундът отбеляза 5% ръст спрямо повече основни конкурентни валути. При валутната двойка паунд-долар ръстът е от близо 650 пипса към момента - от месец май не сме имали толкова високи нива".

"Днес до обяд паундът се търгуваше с близо 0,6% понижение. Причината е, че главният прегоравящ на ЕС по въпросите за Брекзит Мишел Барние каза, че сделка е възможна още утре или в петък. Дори и да има сделка, тя трябва да бъде прокарана през парламента", отбеляза Митренцев.

"Твърд Брекзит ще означава изравняване на еврото с паунда", посочи още анализаторът.

Частичната сделка САЩ-Китай

"Спрямо 10 октомври виждаме сериозен ръст в индексите: S&P 500 - 3,3%, Dow Jones - 3,5%, Nasdaq - 3,2%".

Митренцев напомни и че сме в разгара на сезона на отчетите. По думите му минисделката между двете най-големи икономики не е изиграла голяма роля, тъй като около нея липсват детайли.

Вижте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие