В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Расисткият скандал във футбола ангажира цялата държава

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, В развитие, 15.10.2019

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселин Коларов, редактор в Gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Този следобед ще стане ясно дали президентът на Българският футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов ще подаде оставка. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки*.

По-рано премиерът Бойко Борисов призова легендарният вратар да напусне поста си заради расистките скандали по време на снощната евроквалификация между България и Англия (0:6).

"Индикациите са, че Борислав Михайлов ще подаде оставка. Днес България е на челните страници на всички водещи медии в Европа в негативна светлина. Хората си задават въпроса – по този начин държавата не се ли бърка във футбола, което е строго забранено от ФИФА. Но правилата на световната централа не са точно написани и могат да се тълкуват. И това не е вмешателство в спортно-техническата власт. Става въпрос за имиджа й, че с този расистки скандал, създаден от няколко души, се ангажира цялата страна", заяви Коларов.

Той каза още, че докато Михайлов не подаде оставка, държавата спира финансовото подпомагане.

"Знаем колко осветления и тревни покрития бяха подменени. Монтирането на осветление на един стадион струва около 1 млн. лв. Без него отборите от елита нямат право да домакинстват на своите съоръжения", допълни гостът.

*Малко след участието на Веселин Коларов стана ясно, че Борислав Михайлов няма намерение да подава оставка.

 

Последни новини
Още от В развитие