В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Мениджъри очакват 2020 г. да бъде трудна за българската икономиката

Финалистите в конкурса Мениджър на годината 2019 коментираха предизвикателствата пред бизнеса

Необходимо е да бъдем достатъчно гъвкави, бързи и адаптивни, за да се настроим към икономическата обстановка през 2020 г. Това каза главният изпълнителен директор на А1 България Александър Димитров в рамките на събитие, по време на което бяха обявени финалистите в конкурса Мениджър на годината 2019, част от което беше излъчено в предаването „В развитие“.

Според Мариела Маджарова, изп. директор на Телетек Електронис, идните години ще бъдат все по-трудни години заради нарастващата конкуренция.

Христо Христов, основател и изп. директор на Дискордиа, посочи, че очаква слабо първо полугодие на 2020 г. и наченки на възстановяване през втората половина на годината.

Светла Несторова, гл. изп. директор на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, определи политическата обстановка в света като много сложна.

„Истината е, че светът е на кръстопът, от който е неясно какво следва“, посочи тя.

„Българският бизнес има много съпротивителни сили, само че понякога пада междувременна жертва на материализирането на политически рискове“.

Мениджърите коментираха икономическите предизвикателства по време на събитие, на което бяха представени финалистите в конкурса Мениджър на годината 2019 г.

Силвия Пенева, упр. съдружник на Делойт в България, разказа повече за изискванията към кандидатите.

„Кандидатът трябва да има приходи в компанията, която управлява, от и над 20 млн. лв. Да има над 50 служители и да прекарва поне 50% от времето си в България, както и да управлява компанията от над 5 години“, посочи тя.

„Крайната оценка се формира от всички етапи на конкурса, като най-голяма тежест има финансовото представяне на компанията - 50%, следвано от оценката за добрите управленски практики и комуникирани политики - 40%, както и личностните характеристики на кандидатите - 10%.

Десетте финалисти в 12-тото издание на надпреварата за отличаване на най-добрите бизнес ръководители „Мениджър на годината 2019“ са: Асен Георгиев, изпълнителен директор на „Ейч Пи Инк България“ ЕООД; Весела Илиева, изпълнителен директор на „Юник Естейтс“ ООД, член на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на „Адрес“ и „Имотека“; Георги Заманов, член на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България; Доброслав Димитров, изпълнителен директор на „Империя Онлайн“ АД; Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“ АД; Мариела Маджарова, изпълнителен директор на „Телетек Електроникс“ ООД; Мария Грашнова, главен изпълнителен директор на “Дентсу Иджис Нетуърк България“ ООД и ръководил на бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите; Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България; Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“;  Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на „Дискордиа“ АД.

 

Последни новини
Още от В развитие