В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Филип Смит, лектор на TNBT: 10% от домакинствата в Европа притежават 50% от богатството на континента

Филип Смит, CЕО, XYNTEO, В развитие, 03.10.2019

Проблемите, свързани с икономическия растеж, са в три категории – първите опасения са свързани с това, че 10% от домакинствата в Европа притежават 50% от богатството в Европа. Виждаме разпад на доверието не само между правителствата и гражданите, но и между компаниите и потребителите. Виждаме проблеми с устойчивостта, както и такива с отпадъците и пластмасата. Това заяви Филип Смит, CЕО, XYNTEO, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Филип Смит е един от лекторите на The Next Big Thing. 

"Направихме сериозно проучване през последните 18 месеца. Срещнахме се с 25 от водещите европейски директори, за да разберем какво трябва да направят бизнесите. Откроихме 5 основни дейности. Те ще бъдат представени в доклада ни в следващата седмица".

Според Филип Смит за един бизнес е важна доходността. "Втората ни задача е да поведем потребителите. Определянето на бъдещето на професиите е третата. Близо 44% от професиите не са добре подготвени за дигитализацията. Това е една възможност за 2,5 млрд. евро", допълни той.

"Трябва да постигнем повече гъвкавост и повече информация за влиянието на дигитализацията. Последната дейност е как да подобрим сътрудничеството между компаниите и правителствата".

 

Последни новини
Още от В развитие