В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Работата на General Dynamics у нас ще ангажира и местната индустрия

Йенс Бауер, старши директор Международен бизнес в General Dynamics European Land Systems, В развитие, 01.10.2019

Сътрудничеството е част от ДНК-то на General Dynamics European Land Systems и е логично и естествено за нея е да включи в дейностите си и местната индустрия във всички държави, в които продава оборудването си. Това каза Йенс Бауер, старши директор Международен бизнес в General Dynamics European Land Systems, в интервю за редактора на Bloomberg TV Bulgaria Петър Гаврилов, излъчено в предаването „В развитие“.

General Dynamics European Land Systems е една от четирите компании, допуснати в битката за модернизация на българските Сухопътни войски. Целта е окомплектоване с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност в страните членки на НАТО.

Бауер коментира каква част от производството на компанията ще се извършва у нас.

“На първо място ние ще включим автомобилната и металообработващата промишленост, за да се присъединят към производството на машините, а също и в основната подсистема на купола и на оръжейните системи”.

Той отбеляза, че дружеството вече е подписало меморандуми за разбирателство с 10 компании у нас.

“Направихме интензивна оценка на целия индустриален пейзаж, клъстерите, важните области, където е необходимо подобрение. Разговаряхме с министъра на икономиката, за да научим и разберем какво е възможно в България, какви индустрии работят тук, какво е на разположение, какво е състоянието на технологиите”.

 

Последни новини
Още от В развитие