В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Ще удовлетвори ли пазарите решението на Фед?

Мартин Митренцев - форекс анализатор, В развитие, 18.09.2019

По-голямата част от инвеститорите в САЩ очакват намаление на основните лихви с 25 базисни пункта на заседанието на Федералния резерв по-късно тази вечер, въпреки че исканията им са за по-сериозно разхлабване на паричната политика до края на годината. Това каза форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Вероятността за разхлабване с 25 базисни пункта се оценява на 73%”.

Митренцев отбеляза, че към момента няма индикации за значително намаляване на лихвените проценти.

“Доста сериозни слухове за рецесия се появиха, но чисто статистически икономическите данни остават положителни, включително за индустриалното производство и заетостта в САЩ”.

Гостът коментира и цените на петрола, след като в понеделник те  отбелязаха най-големия си дневен ръст заради атака над производствени съоръжения на Саудитска Арабия.

Още по темата

Още по темата

“Пониженото търсене в Азия е основният фактор, който диктува най-големите движения на цените на петрола в момента”, посочи Митренцев.

“Нива от около 80 долара за барел за Брент и съответно 72 долара за барел за WTI, предвид моментната ситуация на пазара, можем да видим само при подобрение в преговорите между САЩ и Китай или при постигането на споразумение между тях”.

 

Последни новини
Още от В развитие