В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Възможно ли е британският парламент да спре Джонсън по пътя към „твърдия“ Brexit?

Доц. Петър Чолаков, политолог, британски възпитаник, В развитие, 30.08.2019

Доц. Петър Чолаков, политолог, британски възпитаник. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Петър Чолаков, политолог, британски възпитаник. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предотвратяването на „твърд“ Brexit във Великобритания все още е възможно, а един от вариантите за него е промяна на нормативната уредба чрез коалиция в парламента, която да включва всякакви формации. Това каза доц. Петър Чолаков, политолог, британски възпитаник, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Възможно е преди 9 септември да има вот на недоверие на правителството, за който лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин посочи, че може да инициира, коментира Чолаков.

„Не е сигурно, че премиерът Борис Джонсън може да бъде притеснен от една такава процедура“.

Още по темата

Според политолога е малко вероятно Европейският съюз (ЕС) да направи нови отстъпки към Кралството по отношение постигането на финално споразумение за раздялата помежду им.

„Великобритания се оказа в положението на страна, която изнудва Европейския съюз... Всичко, което можеше да бъде поставено на масата за преговори, вече беше поставено“.

Евентуално сближаване на отношенията между Кралството и САЩ няма значително да подпомогне британската икономика при Brexit без сделка, изтъкна още Чолаков.

„Каквито и да бъдат отношенията със САЩ, зависимостта на британската икономика от европейските инвестиции е много голяма“.

 

 

Последни новини
Още от В развитие