В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Глобалната несигурност свива пазара на сливания и придобивания 7 поредни тримесечия

Наагуеш Ападу, изследовател Сливания и придобивания в Cass Business School, В развитие, 28.08.2019

Наагуеш Ападу, изследовател Сливания и придобивания в Cass Business School. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Наагуеш Ападу, изследовател Сливания и придобивания в Cass Business School. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на сливания и придобивания се представя по-слабо през последните 7 тримесечия, което е първото му свиване за такъв период от 2008 г. насам. Това каза Наагуеш Ападу, изследовател Сливания и придобивания в Cass Business School, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Данните не са необичайни, а представят отражение на неяснотите в геополитически аспект, посочи Ападу.

„Причината са съществуващите несигурности във Великобритания, САЩ и Азиатско-тихоокеанския регион“.

Друг проблем е протекционизмът, добави ескпертът.

„Компаниите трябва да се подготвят и да нагодят оценките си така, че да имат предвид пазара и външните фактори по целия свят“.

Според Ападу Европа се представя най-добре в сравнение със САЩ и Азиатско-тихоокеанския регион въпреки несигурността около предстоящата раздяла между Великобритания и Европейския съюз.

„Евтините компании във Великобритания я правят популярна страна за сливания и придобивания заради спада на британската лира“.

Според експерта преминаването на Brexit и шока от поредния рунд мита между САЩ и Китай ще увеличат броя на сключените сделки в последните месеци на 2019 г.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие