В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Данните от НАП не стигат за отпускане на бърз кредит

Eмилияна Неева, член на УС на Кредисимо, Пламен Славов, адвокат, специалист по лични данни от Асоциация за отговорно небанково кредитиране, „В развитие“, 13.08.2019 г.

Eмилияна Неева, член на УС на Кредисимо, Пламен Славов, адвокат, специалист по лични данни от Асоциация за отговорно небанково кредитиране, „В развитие“, 13.08.2019 г. Eмилияна Неева, член на УС на Кредисимо, Пламен Славов, адвокат, специалист по лични данни от Асоциация за отговорно небанково кредитиране, „В развитие“, 13.08.2019 г.

Риск от злоупотреба с бързи кредити чрез изтеклите лични данни от Националната агенция по приходите (НАП), няма, твърдят Емилия Неева - член на УС на Кредисимо, и Пламен Славов - адвокат и специалист по лични данни от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране, в студиото на „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Ние нямаме никакви притеснения от злоупотреба чрез изтегляне на кредит от изтеклите данни в НАП, тъй като не е достатъчно да разполагате само с лична информация за клиента. Няма риск от злоупотреба при онлайн кредитирането“, казва Неева.

Скандалният случай с пробива в сигурността на НАП би трябвало да е накарал компаниите да направят вътрешен анализ за рисковете от злоупотреба и да са предприели съответните мерки, коментират още двамата гости.

Още по темата

„Държавата полага доста усилия през последните години, за да предоставя достъп до повече регистри за бизнеса и така да се подсигури безопасността на клиентите“, казва Славов.

Най-голям риск от злоупотреба има при телефонните измами, смятат още от бранша на бързото кредитиране. Те насочват вниманието на своите клиенти и към това да подбират внимателно компаниите за небанково кредитиране, защото на пазара има много „лихвари“, които дори не плащат данъци.

От къде произтича сигурността на компаниите, отпускащи бързи кредити, може да научите от видеото.

Последни новини
Още от В развитие