В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Опитът от миналото не дава решения в съвременния свят

Мартин Заимов, финансист, изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие, „В развитие“, 09.08.2019 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е абсолютно ирелевантен към съвременния свят. Подобно мнение изрази финансистът и изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие Мартин Заимов пред Делян Петришки в студиото на „В развитие“.

„Доналд Тръмп е абсолютно ирелевантен. Той е изразител, както да кажем едно такова брутално сравнение - Адолф Хитлер е абсолютно ирелевантен. Той не би могъл да бъде това, което е бил, и на практика може лично никого да не е убил, ако нямаше милиони германци зад себе си. Тоест, зад Доналд Тръмп има милиони американци. Това е нашият сюжет днес“.

Още по темата

По-рано американската администрация си позволи да нарече китайската „гангстерска“ по повод Хонконг, припомня Заимов. Практически би могло да има икономическо противоречие в случая, но в очите на финансиста най-вероятно ситуацията не е такава.

„Не съществува военна сила, не съществува президент или генерален секретар на комунистическа партия, които да могат да отговорят на сегашното състояние на света. Няма такива хора“.

Цялото интервю може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие