В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Канабис: След легализацията на федерално ниво ще имаме истинска промяна в индустрията

Кристофър Интън, директор Капиталови анализи в Morningstar, „В развитие“, 09.08.2019 г.

Индустрията с канабис набира все по-сериозна популярност, откакто в част от Съединените щати марихуаната за медицина и развлечение бе легализирана. От 2018 г. насам имаме и първите компании на фондовата борса, но реалният прогрес в индустрията се очаква не по-рано от 2023 г., когато се предвижда легализацията на федерално ниво за лекия наркотик. Това коментира директорът Капиталови анализи в Morningstar Кристофър Интън в дистанционен разговор с Вероника Денизова за предаването „В развитие“.

„Очакваме до 2023 г. канабисът да бъде легализиран на федерално ниво. Мисля, че тогава промените в индустрията ще бъдат мащабни. Те ще позволят на пазарите да се отворят, особено в Съединените щати“.

На този етап най-развит е пазарът в Канада, отбелязва анализаторът. Но пазарите в Европа и Южна Америка проявяват все по-сериозен интерес и вече редица страни работят по легализацията, за да започнат да внасят продукта.

Още по темата

„Очакваме пазарът за канабис да се увеличи 9 пъти до 2030 г., но, според нас, алкохолът ще остане много по-популярен. Въпреки че част от потребителите биха пробвали да го заменят, не смятам, че това ще се отрази на алкохола“.

Снимка на Десислав Янкулов.

Кристофър Интън прогнозира, че пазарът за марихуана ще се увеличи 9 пъти до 2030 г. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всички компании в момента отчитат голям растеж, но и губят много пари. Това е очаквано с оглед етапа в развитието на индустрията, коментира Интън.

Кои компании попадат във фокуса на Кристофър Интън и кои европейски държави работят най-усърдно в легализацията на марихуаната, може да научите от видеото.

Последни новини
Още от В развитие