В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Европейските пазари реагират позитивно на новините от Изток

Пазарен коментар на Юън Потс от Bloomberg Лондон, „В развитие“, 08.08.2019 г.

Европейските акции са в повишение днес. Това става, след като Китай фиксира валутата си по-ниско от очакванията на анализатори за влошените условия на търговия. Така започва Юън Потс от Bloomberg Лондон пазарния си коментар за предаването „В развитие“.

„След три часа и половина от отварянето на борсата Stoxx 600 е в повишение за втори ден. CAC във Франция и швейцарския пазар са два от най-добре представящите се към този момент - и двата са в повишение от около 1,3%“.

Европейските акции биват водени от технологичния сектор и активите на дребно, продължава Потс.

Още по темата

„Carlsberg един от най-големите печеливши. Акциите в датската пивоварна нарастнаха, след като повишиха очакванията си за печалба за цялата година, като се възползваха от продажбата на по-скъпи бири“.

Златото поевтинява днес, след като затвори пазара при цена над 1500 долара за пръв път от 2013 г. насам, коментира анализаторът.

„На валутните пазари китайският юан се повиши с 0.3%, след като Китайската централна банка определи дневния си референтен курс на 7.0039 за долар. Въпреки че за първи път от 2008 г. фиксирането е по-слабо от 7%“.

 

Последни новини
Още от В развитие