В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Главният изпълнителен директор е ключов за изграждането на работодателска марка

Станимира Ковачева, глобален ръководител маркетинг в Tek Experts, В развитие, 07.08.2019

Станимира Ковачева, глобален ръководител маркетинг в Tek Experts. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Станимира Ковачева, глобален ръководител маркетинг в Tek Experts. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ситуацията на пазара на труда доста се промени в глобален мащаб. Преди 15 години компаниите избираха своите служители, в момента нещата не стоят така. От една страна имаме нисък процент на безработица, от друга страна хората вече могат да пътуват навсякъде по света. Това каза Станимира Ковачева, глобален ръководител маркетинг в Tek Experts, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Компаниите вече разбират, че техният най-голям капитал са хората - иновациите и идеите идват именно от тях“.

Ковачева коментира начините за успешно изграждане на Employer Branding (работодателска марка). Тя поясни, че марката не би могла да съществува самостоятелно извън целите на компанията, а пътят и желаният резултат трябва да са в унисон.

„Ако приемем, че Employer Branding е един проект, който никога не свършва, то основното лице в него е главният изпълнителен директор на компанията“.

Стратегията обикновено стартира с идеята къде компанията иска да се намира след 5 или 10 години, посочи Ковачева. Служителите са много важни в процеса, по какъв начин дружеството е позиционирано в тяхното съзнание, добави тя.

„Целта на компанията няма как да бъде постигната, ако не сме ангажирали правилните хора. Трябва да има баланс“.

Според госта има вероятност изграждането на правилна работодателска марка да предотврати увеличаването на работната миграция, което множество експерти прогнозират в следващите години.

„Дори малките фирми вече започват да обръщат внимание на преживяването на кандидатите и служителите си“.

Вижте видео материал с целия разговор. 

Последни новини
Още от В развитие