В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Младите хора търсят социалния елемент в иновациите

Етиен Янев - ПР и маркетинг специалист; Антония Парапанова, предприемач и основател на „Амейз” ЕООД, В развитие, 02.08.2019

RANEPA Summer International е най-големият студентски кампус в света. Неговата тема тази година беше насочена към иновациите, които биха могли да разрешат някои от най-основните теми на UNESCO като замърсяването на околната среда, бедността и пр. Повече за събитието разказаха Етиен Янев - ПР и маркетинг специалист, и Антония Парапанова - предприемач и основател на „Амейз” ЕООД, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Участниците в кампуса бяха разделени на 12 отбора, като от значение за представянето им беше как те виждат световните проблеми, както и дали проектът им е постижим от финансова и маркетингова гледна точка, разказа Янев. Предвид двете седмици, които студентите имаха, резултатите бяха наистина впечатляващи, добави той.

Гостите коментираха и част от наградените проекти. Янев разказа повече за идея за апликация, която да свързва хора с различни проблеми, в неравностойно положение, и доброволци, помагащи им да развиват таланти.

„Повечето от отборите търсеха социалния елемент“.

Парапанова пък коментира наградата на аудиторията, която е насърчила иновативен начин за събиране на храната, оставаща в ресторанти и магазини, която все още има срок на годност, но няма изисквания търговски вид.

„Наградите са по-скоро са свързани с удовлетворението от екипната работа и възможността да бъдеш част от кампуса“.

Според гостите има идеи от събитието, които ще намерят и своята реализация. Те отбелязаха, че новият кампус се анонсира в средата на годината, а на сайта на събитието може да се включи всеки.

 

Последни новини
Още от В развитие