В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Целите на Борис Джонсън: Сделка с ЕС и стимулиране на икономическия растеж

Гари Левесли, член на УС на Британско-българската бизнес асоциация, В развитие, 25.07.2019

Борис Джонсън ще се стреми да подкрепя икономическия растеж на Великобритания. Поради това той е решен да постигне споразумение с Брюксел преди 31-ви октомври, защото е почти невъзможно да се подкрепи икономиката без да са известни търговските отношения с Европейския съюз. Това каза Гари Левесли, член на УС на Британско-българската бизнес асоциация, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Преди референдума икономиката на Великобритания беше най-бързо разрастващата се в Европа, а сега темпът на растеж е на средното ниво. Икономиката страда от несигурността около Brexit".

Изглежда, че никой не иска твърд Brexit и Консервативната партия трябва да го избегне, заяви той.

"Борис Джонсън подкрепя свободния пазар, ниските данъци, намаляването на регулациите, което ще позволи на бизнеса да процъфтява. На противоположната позиция е Лейбъристката партия на Джеръми Корбин, която е за повече социалистически политики".

Джонсън обещава намаляване на данъците, но при цялата несигурност и икономическия ефект от Brexit няма да бъде разумно рязкото понижаване на данъците, коментира Левесли.

Борис Джонсън се обгради с хора, които подкрепят неговите виждания, допълни гостът.

"Според мен на 31-ви октомври ще бъде постигнато споразумение между Лондон и Брюксел, защото ЕС не иска да се стига до излизане без сделка. Германия, Франция, Холандия, Белгия и Ирландия със сигурност ще са против хаоса, който би настъпил при излизане без сделка".

Ако бъде разрешен въпросът за границата между Ирландия и Северна Ирландия, вероятно споразумението ще бъде прокарано и през британския парламент, прогнозира Левесли.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие