В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Юристът по образование и президент по актуална професия Зеленски спечели и парламентарните избори

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 22.07.2019

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Украйна юристът по образование, актьор по призвание и президент по актуална професия Володимир Зеленски успя след президентските избори да спечели и парламентарните, отбеляза като един от основните акценти от изминалата седмица Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Той трябваше да научи обаче, че 44% не са 73% (колкото получи на втори тур на изборите за президент през април тази година), спомена Бойчо Попов, като уточни и че неговата формация „Слуги на народа“ е наистина най-силната фракция, но се нуждае от партньори, които да управляват, като партията „Голос“ на друг непрофесионален политик – украинския рок музикант Святослав Вакарчук, 44-годишен фронтмен на групата „Океан Елзи".

"Сега министър-председател трябва да стане независим, абсолютно професионален икономист. Поне такова е желанието на Зеленски. Така че политическата приказка за възхода на една телевизионна звезда продължава - и светът е любопитен да види какво означава това в основния спор на Украйна с путинизма на Изток".

Още от обзорния анализ прочетете в Investor.bg, както и повече за победата на Зеленски.

 

Последни новини
Още от В развитие