TNBT

В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Световната банка откри свой развоен център в София

Репортаж на Хюлия Айваз, Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 18.07.19

Групата на Световната банка очаква в развойния център в София да бъдат наети около 150 души до 2021, които ще се удвоят през следващите години. Те ще бъдат ангажирани с поддръжка на вътрешната IT-инфраструктура, надграждане на съществуващите системи и създаване на специализиран софтуер за вътрешните нужди на институцията, коментира Хюлия Айваз в своя репортаж, излъчен в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

За продължаващото партньорство между България и Световната банка, което датира от почти 30 години и допринася за мисията на Световната банкa, qчакваме центърът да предостави първокласна IT и друга корпоративна подкрепа за бизнеса на Световната банка в световен мащаб, като допринесе за сътрудничество в реално време в подкрепа на операциите на институцията в над 160 страни по света, обяснява Шаолин Янг, управляващ и главен административен директор на Групата на Световната банка.

"Често се упрекваме колко по-успешни можем да бъдем. Днес един от примерите е, че дори такава глобална институция като Световната банка и нейната група може да намери и намира повод да припознае България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит подобен център за споделени услуги",

заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Вижте целия репортаж във видеото.

 

 

Последни новини
Още от В развитие