В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Последният доклад на Фед затвърди очакванията за намаляване на лихвите през юли

Д-р Магдалена Иванова - редактор форекс в Investor.bg, В развитие, 18.07.2019

„Бежовата книга“ на Федералния резерв на САЩ показа, че американският бизнес остава доста оптимистично настроен за бъдещето. Той продължава да се радва на добрите разходи на домакинствата, което е индикатор за здравето на американската икономика. Разбира се, фирмите имат някои проблеми, което пък затвърди очакванията за намаляване на лихвите. Това каза д-р Магдалена Иванова - редактор форекс в Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Има компании, като транспортните, които се оплакват, че губят бизнес заради проблеми в индустрията. Митата също създават проблеми, както и ваденето и подновяването на визи за някои квалифицирани служители“.

Намирането на квалифицирана работна ръка също е предизвикателство пред всички сектори, посочи Иванова. Пазарът на труда в САЩ клони към пълна заетост, докато няма значителен ръст на заплатите, добави тя.

„Към момента сигналите остават за най-ранно намаляване на лихвените проценти на следващото заседание на централната банка през юли“.

Редакторът коментира и отражението на последния доклад на Фед върху щатските борси, като посочи, че фокусът на инвеститорите е насочен предимно към сезона на отчетите.

“На финала на вчерашната сесия излезе новина, че търговските преговори между САЩ и Китай боксуват, което със сигурност ще повлияе на настроението на пазарите, въпреки че фокусът не е върху тях“.

Според Иванова мекият тон на Вашингтон е причината турската лира да остане стабилна след новината, че САЩ премахва Анкара от програмата за изтребителите F-35 заради закупуването на руските ракетни системи С-400.

Инвеститорите са по-притеснени относно предстоящото заседание на централната банка в страната и очакванията, че ще има промени в лихвените проценти, след като президентът Реджеп Ердоган смени нейния гуверньор, добави гостът.

 

Последни новини
Още от В развитие