В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Целият икономически спектър дава възможности за българския бизнес в Африка

Франсис Джон Брей, член на Борда на директорите на Приста Ойл Холдинг и бивш Генерален Консул на САЩ в Нигерия, В развитие, 15.07.2019

Възможностите на българския бизнес за навлизане в Африка са от целия икономически сектор. Това каза Франсис Джон Брей, член на Борда на директорите на Приста Ойл Холдинг и бивш Генерален Консул на САЩ в Нигерия, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Сред най-големите предизвикателства в Африка се нареждат високата безработица, голямата бедност, лошите програми за здравеопазване и неразвитата инфраструктура, посочи Брей, като допълни, че за постигане на целите на континента се изискват търпение и постоянство.

„Единственият начин за създаване на нови работни места са преките чуждестранни инвестиции. За да се привлекат такива, правителствата трябва да правят отстъпки и да ги подпомагат“.

Според госта сред най-големите предимства на бизнеса в Африка са големият потенциал за печалби и прозрачността.

„Виждаме различни сектори, които се конкурират. Големите компании там са много силно прозрачни, но с много малък риск“.

Според него обаче нито източният, нито западният модел за развитие до момента са сработили успешно в Африка. Може би трети вариант ще е най-подходящ за континента, смята Брей.

 

Последни новини
Още от В развитие