В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Мадуро може да не се кандидатира за президент на Венецуела при нови избори

Д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, В развитие, 15.07.2019

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е много уязвим след публикуването на доклада на Висшата организация по човешките права към ООН. Това каза д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

"Според анализаторите на венецуелската криза е много вероятно Мадуро да не бъде кандидат-президент на следващите избори в страната, тъй като неговата власт е дълбоко дискредитирана".

Важно е да се приложат мерки за излизане от кризата. Никой не може да предскаже колко време ще трябва на Венецуела, за да излезе от настоящата криза, коментира тя.

"Идеята е да се сменят членовете на избирателната комисия, тъй като се смята, че тя е ключовият фактор за провеждането на честни избори".

4 млн. жители на Венецуела са напуснали страната през 2018 г. и 2019 г. Важно е тези хора да участват в изборите, заяви Мар-Икономова.

Има хора, които подкрепят Мадуро, само защото са на държавна работа, допълни тя. 

"Не бива да се вярва на Николас Мадуро. От 2013 г. той показа, че обещава всичко, а след това изпълнява това, което е подходящо за управляващите среди. Много от венецуелците не вярват на преговорите между управляващите и опозицията".

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие