В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Замърсяването на въздуха е целогодишен проблем, твърди пулмолог

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, сдружение „Въздух за здраве", „В развитие“, 05.07.2019 г.

Дискусиите на тема въздух прекалено често остават за зимните месеци, когато нивата на фините прахови частици са повишават осезаемо, благодарение на отоплението с твърдо гориво, но темата трябва да е актуална през цялата година, ако искаме все пак да намерим решение на проблема. Това твърди пулмологът д-р Александър Симидчиев от стружение „Въздух за здраве“, който бе гост в студиото на „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова.

„За да решим проблема със замърсяването на въздуха, ние трябва да говорим за него през цялата година, а не само през зимните месеци. Замърсяване има през всички сезони“.

Един от големите проблеми е, че дискусиите се подновяват, едва когато се появят данни за смъртността от дихателна недостатъчност в следствие на замърсения въздух. Пулмологът смята, че е ключово да се вземат предвид по-ранните етапи, за да се предприемат по-адекватни мащабни мерки за справяне със ситуацията.

Още по темата

„Ако вкарваме повече инвестиции в развитието на алтернативни методи за транспорт, като велоалеи или електрически градски транспорт, част от проблемите ще се решат“.

Лекарят е на мнение, че трябва да се предостави алтернатива пред гражданите, която да цени времето им, за да оставят все по-често автомобилите в гаражите си, стига да има начин по-бързо да стигат до желаната дестинация.

Какви предложения за ограничение на вредата от автомобилите предлага д-р Симидчиев, може да научите от видеото.

Последни новини
Още от В развитие