В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Raiffeisenbank Research: Очакваме понижение на лихвите и от двете страни на Атлантическия океан

Петър Брециншек, ръководител на Raiffeisenbank Research, „В развитие“, 03.07.2019 г.

Петър Брециншек, ръководител на Raiffeisenbank Research, „В развитие“, 03.07.2019 г. Петър Брециншек, ръководител на Raiffeisenbank Research, „В развитие“, 03.07.2019 г.

Европейската централна банка (ЕЦБ) и Федералният резерв (Фед) се очаква да понижат основните си лихвени проценти през следващото тримесечие от годината, тъй като двете банки са поставени пред подобни условия. Такова мнение изрази ръководителят на Raiffeisenbank Research Петър Брециншек за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Очакваме понижение на лихвите и от двете страни на Атлантическия океан. Фед вече обяви, че ще го направи в случай на икономическо забавяне. А ЕЦБ направи същото на Конференцията в Синтра. Събитията, които се случват във валутите на ЕС и САЩ, са много подобни. Ето защо не очакваме значително подобрение на курса на еврото спрямо долара през следващите 12 месеца“.

Още по темата

Европейската банка е единственият инструмент, който може да подкрепи икономическия растеж в Европейския съюз, отбелязва Прециншек.

„Очакваме ЕЦБ да намали основната лихва през третото тримесечие на годината“.

На какво се дължи забавянето на инфлацията в еврозоната, може да научите от видеото.

Последни новини
Още от В развитие