В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

От 2007 г. досега се отчитат около 6500 проекта на общинско ниво за 17 млрд. лв.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и председател на Комисията по бюджет и финанси в НСОРБ, В развитие, 03.07.2019

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и председател на Комисията по бюджет и финанси в НСОРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и председател на Комисията по бюджет и финанси в НСОРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От 2007 г. досега се отчитат около 6500 проекта на общинско ниво на обща стойност 17 млрд. лв. 1500 училища, детски градини, болници са били рехабилитирани с тези средства. 850 нови социални услуги са били разкрити. Имаме 50 изградени пречиствателни станции, които обслужват на около 4 млн. души. Относно разпределението по сектори приоритетните области на общините са: Екология и околна среда (44% от средствата), Градски транспорт (24%), Образование (17%). Това съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет на София и председател на Комисията по бюджет и финанси в НСОРБ, по темата за постиженията на българските общини за мандат 2015-2019 и резултатите от заключителната конференция на Национално сдружение на общините в България (НСОРБ) в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Много неща бяха свършени през вече изтичащия мандат. Единият акцент е електронното управление. Административният капацитет също. Околната среда е друга важна тема. Сигурност, като тук влиза пътна безопасност, защита от бедствия и аварии и борба с престъпността".

През изминалите години бе направено много в областта на инвестициите и развитието на града. Транспорт, разширение на метрото,, свалихме възрастта на транспортните средства под 7 години, спомена гостът като успехи за Столична община.

Реализираха се инвестиции в областта на екологията, зелените системи на града, преработка на отпадъци. Максимално се опитваме да автоматизираме системите за финансово управление и контрол, системите за обработка на данъците, изброи още гостът.

Общините обсъдиха разширяване приходите на общините, а една от темите бе споделяне на част от данъка общ доход, добави той.

"Сдружението на общините успя да се утвърди като важен партньор на национално ниво. В момента протича добър диалог между правителството и местните власти. Приходите на общините ще продължат да бъдат обсъждана тема, такса смет също бе широко дискутиран въпрос в последните години също. Има и още работа по инфраструктурата".

 

Последни новини
Още от В развитие