В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Западните Балкани остават в дневния ред на ЕС

Екатерина Захариева, министър на външните работи, В развитие, 02.07.2019

Екатерина Захариева, министър на външните работи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Екатерина Захариева, министър на външните работи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темите за разширяването на Европейския съюз (ЕС) и европейската перспектива за страните от Западните Балкани продължават да бъдат на много високо ниво в дневния ред на блока. Знаем колко отдадено работи България за нея, без подкрепата на следващите ервопредседателства това няма да бъде възможно. Това каза Екатерина Захариева, министър на външните работи, по време на дискусия по повод началото на финландското председателство на Съвета на ЕС, част от която беше излъчена в предаването „В развитие“.

Захариева изрази надежди октомври месец, когато страните от блока трябва да дадат начална дата за преговорите със Скопие и Тирана, да не се окаже поредният път, в който процесът да бъде отменен.

„Знам, че не е лесно постигането на този компромис, но много, много се надявам заради репутацията на ЕС, заради младите хора в тези страни, този път ангажиментът, който поехме за октомври, да бъде изпълнен“.

Последни новини
Още от В развитие