В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

ОПЕК реши: Съкращенията в производството на петрол се запазват до март 2020 г.

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 02.07.2019

Постигнато бе съгласие между страните членки ОПЕК в рамките на последната среща. Ограниченията в производството във вида, в който функционираха до момента, има единодушие да бъдат запазени за следващите 9 месеца - до март 2020 г. Срещата ОПЕК+ предстои днес, но така или иначе е ясно, че съгласие има. Това заяви д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"През юни Русия изнасяше по-малко петрол, отколкото изисква квотната сделка, защото там имат проблемът със замърсяване на петрола по тръбопроводи и това се отрази на износа. Иначе предишното споразумение беше за ограничаване с 1,2 млн. барела на ден. Към момента няма информация за промяна в обема".

Несъгласие бе изразено от страна иранския министър на енергетиката за решенията и политиката на Саудитска Арабия, спомена д-р Иванова. Има разногласия между страните. Русия изразяваше недоволство към тези ограничения също. Консенсусът е, че трябва да се продължи с подкрепа на цените, тъй като имаме свръхпредлагане от страна на САЩ - произвеждат се над 12 млн. барела на ден, и от друга страна - най-големите рискове и страхове на пазара са свързани с търсенето, изтъкна тя.

"Вчера излезе серия от макроикономически данни за Азия, еврозоната, Германия, проследяващи бизнес активността в сферата на промишлеността - слаби данни навсякъде, т.е. става дума забавяне на световният растеж и бизнес индустрията, което води и до по-слабо търсене на петрол, на което пък се дължат и ограничените ръстове".

Успокоението на повечето пазари от срещата на ОПЕК, както и от резултатите от срещата на Г-20 между Доналд Тръмп и Си Дзинпин - че прекратяват размяната на мита и подновяват търговские преговори, горе-долу трае ден и половина, отбеляза форекс редакторът в Investor.bg.

В САЩ въпреки свръхпроизводството за трета поредна седмица има спад в запасите на суров петрол, разкри още Магдалена Иванова.

 

Последни новини
Още от В развитие