В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Истанбул, ЧЕЗ и Volkswagen в борба за събитието на седмицата

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, „В развитие“, 24.06.2019 г.

Изминалата седмица бе изключително динамична откъм икономически и политически новини, но все пак три важни събития изпъкват над останалите. Това са кметските избори в Истанбул, сделката на Еврохолд за ЧЕЗ и прогнозата на германската преса, че Volkswagen ще избере Турция пред България за строежа на своя нов завод. Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов коментира всяко едно от водещите заглавия в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Ако можем да перифразираме думите на германския философ Бертолд Брехт, „ако правителството е недоволно от своя народ, то нека го разпуснем и съберем нов народ за себе си“. Така че нека не отписваме напълно Реджеп Ердоган, защото той има опит в промяната на правилата“.

Любопитният въпрос е, дали Ердоган ще се опита да наложи икономически реформи или ще се насочи към политическа такива, след като официално изгуби влиянието си в Истанбул за сметка на Екрем Имамоглу, смята още Попов.

Още по темата

„Handelsblatt прогнозира, че Volkswagen ще избере Турция пред България за новия си завод. Решението няма да се забави чак до есента, а ще бъде през средата на юли“.

Новината от германското икономическо издание надали се е харесала на мнозина у нас, но в анализа си Handelsblatt изтъква някои безспорни предимства на турската страна и в частност на Измир.

Още по темата

„Еврохолд подписа сделка за ЧЕЗ на стойност 335 млн. евро. Това е с 15 млн. евро повече от предполагаемата предложена сума от предходния заинтересован Гинга Върбакова. От чешката компания обясняват по-високата цена с разходи за ребрандиране“.

Това, което предстои пред продажбата на енергодружеството, е одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на конкуренцията, отбелязва още Бойчо Попов.

Още по темата

Последни новини
Още от В развитие