В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Телелинк обмисля продажбата на акции на БФБ

Любомир Минчев, председател на Съвета на директорите на Телелинк, В развитие, 19.06.2019

От цялата група на „Телелинк България“ най-голяма част представлява „Телелинк Бизнес Сървисис“, която вече има глобални клиенти. Нейната зрялост като компания позволява да бъде привлечен нов голям инвеститор, като за момента се разглеждат възможностите да бъде предложена на институционални инвеститори на нашата фондова борса, както и на такива извън страната. Повече за амбициозните планове на „Телелинк България“ разказа председателят на Съвета на директорите на дружеството Любомир Минчев в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Минчев отбеляза, че ще продължи да контролира 51% от компанията с обещанието, че тя няма да бъде продадена през следващите 2 години.

За нас голямата цел ще бъде чрез достъпа до ликвидни акции да възнаграждаваме служителите си и да привличаме повече таланти. Голямата битка на пазара на услуги е именно за привличането и задържането на кадри“.

Гостът посочи, че всяко едно подразделение на „Телелинк България“ ще бъде отворено за инвеститори.

Той коментира и възможностите за излизане на Българската фондова борса.

Предимството от пускането на акции на БФБ е, че все пак това е пазарът е у дома. В чужбина търсим борса, на която вече имаме клиенти, чиито имена са много разпознаваеми и референциите от тях ще са в помощ“.

Минчев поясни, че плановете са на борсата да бъдат предлагани до 30% от компанията, като това няма да бъде първично публично предлагане, а на съществуващи акции.

Средствата от продажбата ще се използват за инвестиции в нови технологии и нови компании“.

 

Последни новини
Още от В развитие