В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарите в очакване: 75% е вероятно Фед да запази без промяна основния лихвен процент

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 19.06.2019

Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Главният акцент днес пада върху заседанието на Федералния резерв (Фед) само след няколко часа, когато вариантът да не видим промяна в основния лихвен процент е реален на 75%. Той ще остане 2,5%. Сигнали за намаления на лихвения процент през юли са много вероятни - на около 70%. Това разкри форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Всичко, което което сваля евро-долара до нива от 1.11, не се нрави на Доналд Тръмп. От 8 юни той се търгува между 1.12-1.13. След като видяхме рекордно ниска инфлация в еврозоната, това изпрати евро-долара с около 60 пипса надолу. Това не се понрави на Доналд Тръмп. Той се върна на старите си нива".

И трите главни американски индекса се търгуват на нивата от началото на май, като през юни почти възвърнаха загубите си, отбеляза анализаторът, пояснявайки, че евентуалното понижение на основния лихвен процент тласка индексите нагоре, а на долара ще се отрази негативно.

"Икономиките се нуждаят от слаби валути. Те гарантират по-висок износ".

Австралийският долар се търгува на най-ниските нива за последното десетилетие - 0.6850 австралийски долар за щатски долар, посочи Митренцев.

 

Последни новини
Още от В развитие