В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Цената на златото може да достигне 1400 долара за тройунция до август

Рона О'Конъл - ръководител Пазарни анализи за Европа, Близкия изток, Африка и Азия в INTL FCStone, В развитие, 18.06.2019

Инвеститорите се опитват да се адаптират, водени от безпокойство заради търговската война САЩ-Китай и инфлационните движения. Златото е актив убежище и се разглежда по-скоро като валута, отколкото като суровина. То се купува, търси, но и се потребява и е важен актив за хеджиране на риска. До август цената му за тройунция може да е скочила до 1400 долара. Това спомена Рона О'Конъл - ръководител Пазарни анализи за Европа, Близкия изток, Африка и Азия в INTL FCStone, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Търговската война може би ще продължи, но психологическото влияние от нея вероятно изчезва, смята Рона О'Конъл.

"От заседанието на Федералния резерв в сряда ще следим за търпение. Като цяло виждаме малко по-голяма вероятност от лихвени съкращения. През юли и септември с 25 базисни пункта са възможни такива съкращения".

Не се очаква голяма слабост на златото за дълго, дори и при спад в цената му, твърди Рона О'Конъл. Доларът и златото традиционно са най-големите активи убежища. В момента цената толкова силно поскъпна, че фундаментите се изместват малко назад заради силния ръст. През последната седмица със сигурност имаме свръхкупуване. Но 1700 долара е малко агресивна прогноза.. в краткосрочен план, допълни тя.

"Криптовалутите все още не са регулирани, при тях съществува елемент на риск. Миннодобивните компании се представят добре. Стартират действия по сливания и придобивания".

Чуйте целия коментар във видеото.

Последни новини
Още от В развитие