В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Индустрия 5.0 ще върне обратно хората в производството

Юрген фон Холен, президент на Universal Robots, В развитие, 14.06.2019

Това, което сме направили по време на последната индустриална революция, е просто да изваждаме хора от производството. Индустрия 5.0 е свързана с връщането на хората обратно в сектора. Това каза Юрген фон Холен, президент на Universal Robots, в интервю за редактора Наталия Николаева, излъчено в предаването „В развитие“.

Фон Холен открои основните разлики между роботите и коботите. Той посочи, че коботите са сравнително по-безопасни, вършат различни дейности с човешко темпо и програмирането им е много по-лесно.

Коботите се вкарват в употреба доста по-бързо. Хората се чувстват комфортно, когато ги използват“.

Автомобилният сектор е най-автоматизираният в света и именно той беше първият, който се насочи към технологията, отбеляза Фон Холен.

Това всъщност е и най-големият ни пазар. Вторият е електронната промишленост, а на следващо място е общата машинна индустрия“.

Експертът посочи, че приложението на технологията е възможно във всяка една икономическа сфера, като финансовият свят не прави изключение.

„Сред клиентите ни е и банка, която използва коборите за броене на пари“.

Фон Холен коментира и пазарът на коботи в България, като отбеляза, че потенциалът на развитие на по-малките пазари е от ключова важност за успеха на технологията.

 

Последни новини
Още от В развитие