В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

80 български изби участват на най-големия балкански фестивал на виното

Галина Нифору, председател на Балканси международен винен конкурс и фестивал 2019, Константинос Лазаракис, първият Master of Wine на Балканите, „В развитие“, 05.06.2019 г.

България, Гърция, Сърбия, Македония, Албания и Грузия влизат в съревнование за най-доброто вино през 2019 г. на най-големия балкански фестивал, който се провежда в София между 5 и 9 юни. Цели 80 български изби ще предложат своята най-добра продукция, за да спечелят симпатиите на журито и гостите на фестивала, а по този повод в студиото на „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова гостуват председателят на Балканския международен винен конкурс и фестивал 2019 г. Галина Нифору и първият Master of Wine на Балканите Константинос Лазаракис.

„На фестивала ще има над 80 български изби, които ще представят много богата селекция от бели, червени вина и розета от всички краища на България“, казва Нифору.

Още по темата

Тази година за пръв път се въвежда индивидуална награда за представителите на всяка една държава, за да бъдат отличени техните най-качествени производители, разказа още председателят на конкурса.

„Прекарал съм целия си живот, за да разбера, какво прави едно вино добро. Предполагам, че ще изживея и остатъка от него в търсене. Важно е все пак виното да има комплесност, баланс и да притежава качеството да остави спомен у вас. Виното е като музиката – различните хора харесват различен стил“, споделя Лазаракис.

Константинос Лазаракис смята още, че дигитализацията във винопроизводството има своето важно значение, както в самото производство, така и в маркетинга на бранша.

Целия разговор може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие