В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Повсеместни спадове на капиталовите пазари заради търговския конфликт

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 30.05.2019

Снощи европейските и щатските борси затвориха на червена територия. Германският индекс Daxx приключи на двумесечно дъно търговията. Индексите в САЩ са на път да изпратят първия си месец на минус тази година. Азиатските борси също реагираха със сериозни понижения. Това се дължи на сигналите за вероятната ескалация на търговския конфликт САЩ-Китай, като този път причината ще бъде Китай и заплахите им. Всичко това реагира в посока поскъпване на облигациите, защото инвеститорите се насочват към по-сигурни активи. Това разкри д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Николай Кръстев.

"Вчера видяхме обръщане на кривата на доходността. Това значи, че доходността по по-краткосрочните американски държавни облигации стана по-висока от по-дългосрочните. Това се случва за втори път тази година и е сигнал за пазарите, че в най-близко бъдеще ще има рецесия".

Брекзит и натискът от страна на ЕК спрямо Италия заради нарастващия ѝ дълг също са повлияващи фактори в случая, уточни д-р Иванова.

Вижте видео материала с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие